بهترین روش شست و شوی خودرو چیست؟

تعداد زیادی از رانندگان خودرو مایل هستند خودروی خود را شخصا بشویند. شما با چه روشی خودروی خود را میشویید؟ به نظرتان بهترین روش شست و شوی خودرو چیست؟ اگر شما هم مایل هستید در این مورد بیشتر بدانید، خواندن ادامه این مقاله را به شما توصیه میکنیم.

شست و شوی خودرو

کاملترین روش شست و شوی خودرو با محافظت از رنگ آن

زیبا بودن خودرو برای همه ما مهم است. اما شاید شستن خودرو برای همه کار جذابی به نظر نیاید. بیایید در مورد روش های شست و شوی خودرو اطلاعات کسب کنیم. البته با توجه به مشکلات کم‌آبی حتما دقت کنیم که در هنگام این کار از هدر دادن آب پرهیز کنیم. اگر بخواهیم روش های شست و شوی خودرو را دسته بندی کنیم، میتوانیم به دو روش اصلی و مهم اشاره کنیم

اول اینکه میتوانید از یک تشت یا سطل آب استفاده کنیم و با اسفنج و مواد شوینده خودروی خود را تمیز کنیم. دوم اینکه میتوانیم از دستگاه های تخصصی استفاده کنیم. یعنی اینکه دستگاه کارواش خریداری کرده و با واکس و پولیش، کاری که مد نظرمان است را انجام دهیم.

استفاده از ابزارهای جدید و به روز مثل دستمال های میکروفایبر، واکس و پولیش در ابتدا ممکن است هزینه بر به نظر برسد ولی چون مدت بیشتری خودرو تمیز می ماند، در بلند مدت میتواند هزینه های مربوط به شست و شوی خودرو را برای شما کاهش دهند. حتما این نکته را به ذهن بسپاریم که با شست و شوی غیر اصولی ممکن است به رنگ خودرویمان آسیب بزنیم. اما جای نگرانی نیست. بیایید در ادامه این مقاله با روش های شست و شوی صحیح خودرو آشنا شویم.

روش های اصلی شست و شوی خودرو

اگر تا اینجای مقاله را مطالعه فرموده اید یعنی شما هم میخواهید در مورد روش های اصلی شست و شوی خودرو اطلاعات کسب کنید. روش های زیر میتوانند در شست و شوی صحیح و اصولی به شما کمک کنند. در هر قسمت ابزار های لازم را هم مورد بررسی قرار دادیم.

۱. دستگاه پرفشار کننده آب با محفظه مواد شوینده

اگر به کارواش رفته باشید حتما این ابزار را دیده اید. این دستگاه ها در انواع و گونه های مختلفی وجود دارند که انواع خانگی آن هم موجود می باشد. در گونه های ساده تر مثل نوع خانگی، یک قطعه تعبیه شده تا به شلنگ آب وصل شود و یه مخزن مخصوص بار مواد شوینده هم طراحی شده تا این امکان را فراهم کند که همزمان آب و مواد شوینده با هم از دستگاه خارج شوند. این ابزار به ما کمک میکند که در خودرویمان را سریع تر و کارآمدتر بشوییم. همچنین میتوان در مصرف آب هم به شکل چشمگیری تا ۵۰ درصد صرفه‌جویی کرد.

بیشتر بخوانید: کارشناسی خودرو کرج

۲. شیلنگ های بلند که به همراه قطعات جانبی عرضه میشوند

ایستادن و خم شدن چندین باره در هنگام شست و شو میتواند برای هر کسی ناخوشایند باشد. شیلنگ های بلند این امکان را به ما میدهند که تجربه خوشایند تری داشته باشیم. همچنین قطعات جانبی هم بسته به نوع خودروی شما می تواند کمک کننده باشد.

۳. سطل یا تشت برای شست و شوی خودرو

استفاده از سطل یا تشت میتواند بسیار کمک کننده باشد. اگر برای گذاشتن پارچه، برس، دستمال، اسفنج یا طی نیاز به وسیله ای دارید، آن وسیله همان سطل خواهد بود. بهترین کار این است که مواد شوینده و آب را در سطل بریزید و در زمان های متوالی که نیاز شد، پارچه و اسفنج را به مواد شوینده آغشته کنید. نکته مهمی که باید توجه داشته باشیم، استفاده از درپوش است. درپوش کمک می کند آلودگی ها و خاک وارد سطل نشوند. پس هرچند ممکن است مسئله تعیین کننده ای به نظر نرسد ولی استفاده از آن تاثیر گذار خواهد بود.

۴. دستکش های تمیز کننده

شاید بتوان گفت که یک روش راحت و دوست داشتنی برای شست و شوی خودرو، شست و شو با دست بدون هیچ ابزار اضافه ای است. ست برس و دستکش هایی وجود دارد که به شما کمک میکند بدون هیچ ابزار اضافه ای، فقط با دستتان خودرویتان را تمیز کنید.

مقالات مرتبط  تفاوت پرادو آنرود و آفرود در چیست؟

 ۵. جاروبرقی

تمیز کردن داخل خودرو با خارج خودرو تفاوت های خاص خود را دارد. جاروبرقی ابزاری مناسب است که به راحتی میتواند تمام نواحی داخلی را تمیز کند. اگر میخواهید تخصصی تر این کار را انجام دهید، جاروبرقی های مخصوصی ساخته شده اند که میتوانید از فروشگاه ها تهیه کنید.

۶. خشک کن

اگر خشک کردن به درستی انجام نشود ممکن است لکه های پرز یا لکه های کثیفی بر روی خودرویتان باقی بماند. ممکن است از حوله استفاده کرده باشید و دیده باشید که پرز یا لکه باقی می‌ماند. همین مورد دلیلی است که اشخاص زیادی از خشک کن استفاده می‌کنند. خشک کن در انرژی‌ای که مصرف می‌کنید صرفه‌جویی میکند و کیفیت کار را هم بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید: هزینه کارشناسی خودرو کرج

شست و شوی خودرو

مراحل شست و شوی خودرو

در قسمت قبلی با ابزار های مختلف آشنا شدیم. اکنون زمان مناسبی است که به شست و شوی خودرو بپردازیم. گام به گام این قسمت از مقاله را پیش می رویم.

۱. به آب و هوا و زمان دقت کنید

از ناخوش‌آیند ترین تجربه ها در بعد از شست و شوی خودرو میتوان به باران اشاره کرد. پس حتما به زمان و آب و هوا توجه کافی را داشته باشیم.

همچنین توجه کنیم که روز های آفتابی و زمان های خیلی گرم مثل سر ظهر هم برای شست و شوی خودرو مناسب نیستند. چون باعث می شود که مواد شوینده از روی خودرو بخار شوند و لکه های زشتی به جا گذارند. همچنین ممکن از قبل از اینکه شما خودرو را خشک کنید، خورشید اینکار را کند به لکه ها باز هم خودشان را نمایان کنند. پس از بکوشیم از زمان های آفتابی و گرم برای شست و شو استفاده نکنیم یا حداقل اگر مجبور بودیم این کار را در سایه انجام دهیم.

در واقع یک روز غیر بارانی در هنگام صبح زود یا عصر میتواند بهترین زمان برای شست و شوی خودروی شما باشد.

بیشتر بخوانید: تشخیص رنگ خودرو

۲. وقت شست و شو فرا رسیده است

حالا وقت شست و شو است. باید در گام اول خاک را از روی خودرو پاک کرد. برای این کار میتوانید از یک شیلنگ طویل استفاده کنید. تجهیزاتی که کمک میکنند فشار آب بیشتر شود هم بسیار کمک کننده خواهند بود. ولی حتما دقت کنیم که واشر هایی که فشار را بسیار زیاد کنند ممکن از موجب آسیب به رنگ و جلای خودرو شوند. برای شست و شو خودرو از سقف شروع میکنیم.

اگر این کار را نکنیم و از دور ماشین شروع کنیم، بعدا کثیفی های سقف دور ماشین را کثیف خواهند کرد. بعد از سقف هم سراغ بدنه دور، رکاب ها و در نهایت پشت سپر ها میرویم. لبه درب ها ممکن است نسبت به دیگر جاها نیاز به توجه بیشتری داشته باشد. حشرات، شیره درختان و دیگر آلودگی ها ممکن است در این قسمت بیشتر پدیدار باشند. شاید برای تمیز کردن این قسمت نیاز به شوینده های سرسخت تری داشته باشید.

۳. مواد شوینده

حالا وقت اضافه کردن مواد شوینده است. نکته بسیار مهمی که باید در نظر بگیریم این است که از مایع ظرفشویی برای شستن خودرو استفاده نکنیم زیرا ممکن است به رنگ خودرو آسیب بزند. شامپوهای مخصوص شست و شوی خودرو برای اینکار مناسب هستند. از یک سطل آب گرم استفاده کنید و مقدار کافی از شامپو را اضافه کرده و اینبار هم شست و شو را از سقف شروع کنید.

۴. خودرویتان را خشک کنید

این مرحله اگر از شست و شو مهم تر نباشد، کم اهمیت تر نیست. اگر لکه های آب روی خودرو باقی نمانده یعنی شما به نحو احسن خودرو را خشک کرده اید. پارچه های میکروفایبر بهترین روش خشک کردن ماشین هستند. ولی این خطر وجود دارد که در صورت وجود کثیفی روی آن، روی خودرو خراش ایجاد کند و به رنگ خودرویتان آسیب بزند.

گزینه دیگری که ممکن است برای خشک کردن به آن فکر کنیم، استفاده از چرم است. اگر خواستید از چرم استفاده کنید، چرم را کمی مربوط کنید. اطراف دستگیره ها و چراغ ها ممکن از به روش هایی که پیشتر گفته شد خشک نشوند و آبی که در این قسمت ها باقی مانده به قسمت های پایین تر چکه کند و باعث لکه هایی زشت شود. برای حل این مشکل می توانیم از سشوار استفاده کنیم.

مقالات مرتبط  هزینه کارشناسی خودرو در کرج

۵. پولیش فراموش نشود

برای پولیش کشیدن بهترین گزینه استفاده از یک اسفنج ظریف است. اسفنج کمک می کند واکس به طور کامل در بدنه پخش شود. برای اینکه به شکل صحیح این کار را انجام دهیم می بایست به آرامی اسفنج را روی بدنه بکشیم و صبر کنیم تا خشک شود. در گام بعدی از یک پارچه نرم برای براق کردن و جلا بخشی به خودرو استفاده می کنیم.

۶. شستن پنجره ها

در حقیقت بهترین زمان برای شستن پنجره ها اکنون است. برای این کار میتوانید از شیشه شور های داخل بازار استفاده کنیم یا اینکه در خانه شخصا از محول هایی بر پایه سرکه تولید کنیم. محلول های ضد باران و ضد بخار به افزایش دید کمک میکنند. به استفاده از آن ها فکر کنید.

۷. چرخ های خودرو نیز باید تمیز شوند

برای پاکسازی قسمت های خارجی چرخ های خودرو یعنی لاستیک و قسمت بیرونی بدنه می توانید از کف مواد شوینده معمولی استفاده کنید. اما برای قسمت داخلی تر یعنی کثیفی ها و گرد و غبار های ناشی از ترمز باید از محلول های پاک کننده اختصاصی چرخ های آلیاژی استفاده کنیم. بعد از شست و شو، کاری که میتواند به درخشان شدن چرخ ها منجر شود استفاده از واکس هاست. مخصوصا وقتی قصد دارید از جمع شدن مجدد گرد و غبار روی ترمز برای مدتی پیشگیری کنید.

۸. تزئینات خودرو، قسمت مهمی که باید برق انداخت

قسمت های مدرن تر مانند سپر و دستگیره ها از رنگ هایی با کد متفاوت از رنگ اصلی بدنه استفاده میکنند. اما اگر خودروی نسبتا قدیمی تری دارید، معمولا از یک قطعه پلاستیکی سیاه در این قسمت استفاده شده است. محصولات تخصصی ای برای نگهداری و زیباسازی تزئینات بیرونی وجود دارد. بجز آن ها می توان از براق کننده های مخصوص لاستیک ها برای قسمت بیرونی شان استفاده کرد.

 ۹. کابین داخلی را چگونه تمیز کنیم

صندلی ها ممکن است برای تمیز کردن قسمت داخلی کابین مزاحمت ایجاد کنند. اگر صندلی خودروی شما برقی است به راحتی با فشردن دکمه مربوطه آن ها را جلو و عقب کنید. اگر صندلی خودروی شما از نوع نسبتا قدیمی تر است، میتوانید صندلی را بدون مزاحمت و دردسر از خودرو جدا کنید و به آسودگی کلیه نواحی کف را تمیز کنید.

کف ماشین را حتما با آب و شوینده ها بشویید. سری های جارو برقی انواع مختلفی دارند که باریک ترین سری میتواند در تمیز کردن درزها کمک کننده باشد. دستمال مرطوب روش مناسبی است که داشبورد و درب را تمیز کنید.

 ۱۰. زیر کاپوت به چه شکل باید تمیز شود

تمامی قسمت های کاپوت را نباید بشوییم. زیرا ممکن است به کامپیوتر خودرو آسیب بزند. استفاده از آب با فشار زیاد هم خطرناک است و میتواند به تجهیزات خودرو آسیب بزند. اسپری سیلیکونی همان چیزی است که برای این منظور ساخته شده. شیلنگ ها و کابل ها را با این وسیله شسته اید. کار تمام شد! خودروی شما اکنون حرفه ای و اصولی تمیز شده است.

بیشتر بخوانید: کارشناس سیار خودرو 

۸ نکته که خودرویتان بیشتر برق بزند

اگر شما هم مایلید خودرویتان بیشتر برق بزند، از این روش ها استفاده کنید:

۱. دریچه های تهویه فراموش نشوند. آن ها را با برس های آرایشی پاک کنید.

۲. مقدار کمی روغن زیتون با کمک دستمال میکرو فایبر میتواند ترکیبی عالی برای براق کردن خودرو باشد. از این ترکیب در قسمت داشبورد استفاده کنید.

۳. لانولین یک ماده چرب شبیه به وازلین است که به طرز چشمگیری براق است. این ماده از پشم و غدد حیوانات مانند گوسفند ساخته میشود. در مراکز خرید و عطاری ها میتوانید لانولین تهیه کنید و از این درخشان کننده محشر در قسمت های داخلی خودرو استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =